• Nyheter 09.07.2015

  Drømmen om det perfekte småbruket henger høyt for svært mange, og nylig var det et avisoppslag om at interessen for å kjøpe småbruk i Nordhordland er utrolig stor. Faktisk er det slik at det var to småbruk der som tilsammen ble solgt for 2,4 millioner kroner over takst! Dette forteller helt klart om at folk er villige til å søke boliglån til formålet og at det kan være en liten gullgruve å sitte på et småbruk.

  Avisen refererer til et lite småbruk på Hindenes i Lindås som gikk langt over taksten, og det var en eiendom på kun 7 mål. Hovedhuset var på 203 kvadratmeter i bruttoareal og fikk for svimlende 3 millioner kroner – noe som var skyhøyt over taksten som var satt.

  Eiendomsmegleren som sto for salget hadde følgende å si om saken:

  – Det var ein unik eigedom. Det var fleire som kom på visninga som sa dei hadde vore og sett på mange småbruk, men det var ingen som var i nærleiken av å vera i så god stand som dette.

  Han kan fortelle at både huset og de tilhørende driftsbygningene var i meget god stand og veldig godt vedlikehold. I tillegg kom ting som utsikt og solforhold på toppen av det hele, men han legger ikke skjul på at kjøperen må regne med å bruke en god del midler på å få huset opp til moderne standard innvendig.

  Megleren sier at interessen for småbruk som dette er meget stor, og at det er et av de mest brukte søkeordene på Finn.no.

  Til nå i år har har ordet småbruk blitt brukt hele 320.000 ganger og det er 5 ganger så mye som for eksempel gårdsbruk, som igjen er det nest mest brukte søkeordet.

  Eiendomsmegleren sier også:

  – Folk har ein romantisk tanke om å eiga eit eige småbruk, utan å nødvendigvis driva ein gard. Det er ein ideell eigedom om ein vil ha ein ponni eller nokre høner.

  Posted by admin @ 8:09 am