• Uncategorized 08.09.2014

  Under finner du mer informasjon om Balestrand, og her vil vi belyse litt forskjellige ting.

  Reisen hit, litt shoppinginfo med mer skal vi gi deg slik at du er best mulig stilt når du kommer på besøk til oss!

  Reisen hit

  Det er mange veier til Rom – så også til Balestrand! Under får du litt informasjon om de forskjellige avstandene til og fra Balestrand fra sentrale lokasjoner både fjern og nær.

  Balestrand – Oslo (via Lærdal, Hemsedal og Gol): 375 km
  Balestrand – Bergen (via Vik, Voss): 188km
  Balestrand – Ålesund (via Skei, Sandane, Nordfjordeid, Volda): 265 km
  Balestrand – Geiranger/Hellesylt (via Skei, Utvik, Stryn, Hellesylt): 220 km

  Nærmeste flyplass er Sogndal Lufthavn, Haukåsen og dit er det 64 kilometer fra Balestrand. Bringeland, altså Første Lufthavn ligger knappe 96 kilometer unna.

  Det er naturligvis også fullt mulig å komme seg med offentlig transport til Balestrand, og fra 1. mail til 30. september går det en ekspressbåt 2 ganger daglig mellom Flåm og Bergen, og denne stopper altså her. På søndagene stopper båten bare en gang, mens det på vintersesongen kun er ett anløp daglig.

  Man kan også benytte seg av buss, og denne går to ganger daglig mellom Balestrand og Oslo – dette er ekspressbussen.

  Spisemuligheter

  Det finnes flere muligheter til både å få tilfredsstilt sulten og lesket seg når man stikker innom bygda vår, og blant annet Restaurant Me Snakkast et godt valg. Andre alternativer er Ciderhuset, Balholm Bistro, Kviknes Hotel og Gekkens Restaurant. Åpningstidene på disse kan variere litt, men i all hovedsak holder de åpent i turistsesongen, men på bestilling kan blant annet Ciderhuset åpne dørene.

  Hårklipp og souvenirer

  Det er også muligheter for å få trimmet hårtorva når man er på Balestrand, og da er det Thuesalongen og Klippestova som er de stedene man kan velge mellom. For deg som er turist og som vil ha med deg noen souvenirer fra vår spennende bygd vil en tur innom Kviknes Souvenir eller souvenirbutikken i sentrum.

  Har du lyst på litt lokalproduserte godsaker vil vi anbefale Menes Røykelaks, Balholm Fruktmost, Spindelvev husflid og Haukaas Emaljeverkstad. Husk også på å titte innom Galleri M&G.

  Posted by admin @ 3:51 pm