• Nyheter 18.02.2015

  Et nytt motbakke løp har sett dagens lys i Norge og denne gangen skal blodslitet foregå i Balestrand!

  Løpet som har fått tittelen Balestrand Opp skal første gang avholdes på sensommeren 2015, nærmere bestemt lørdag 19. september. De som står i bresjen for dette arrangementet kan skryte av at løypen som utgjør traseen var treningsløypen til Øyvind Heiberg Sundby, og dette er ingen hvem som hels. Sundby er nemlig tidligere norgesmester i motbakkeløp og denne karen har, som noen kanskje har kjennskap til vokst, vokst opp i Leikanger og Balestrand.

  Han skal naturligvis delta og inviterer samtidig hele norgeseliten til også å stille opp. Knallsterke Kristen Skjeldal har varslet sin ankomst og at han sannsynligvis også drar med seg hele familien sin!

  Selve løypen er 5,8 kilometer lang og har en stigning på 972 meter. Aldersgrensen for å delta er 15 år, altså må man være født i 2000. Mosjonsgruppen starter klokken 0900 til 1100 og her tas ddet ikke tid. Barn som er yngre enn 12 kan kun delta i følge med foreldrene sine eller andre voksne som har ansvaret for dem. Erfaringer tilsier at de aller fleste ønsker å starte tidligst mulig slik at de kan være på toppen før klokken 13.15, og de aller skarpeste i denne konkrransen bruker under en time opp til toppen.

  Arrangøren anbefaler alle i mosjonsklassen om å komme seg til toppen av Raudmelen før klokken 1300 slik at de kan lage en så god stemning som mulig rundt mål når de store konkurranseløperene kommer dundrende oppover fjellet. Hvis du har tenkt deg ned før alle har kommet i mål må du være observant på at du har vikeplikt for løpere som er på tur opp.

  Deltar man i konkurranseklassen skal man ha en sekk på seg og denne må veie minst 2 kg. De som deltar må selv frakte med seg klær i sekken ettersom det godt kan bli kald oppe på Raudmelen. Som mosjonist har man sjansen til å fylle en drikkeflaske nå man kommer til Buråsi på 575 meter over havet ettersom man finner en drikkestasjon der.

  Sjekk nettsiden BalestrandOpp.no for mer informasjon om løpet.

  Posted by admin @ 5:07 pm