• Uncategorized 01.04.2016

  Urolighetene i den muslimske verden har virkelig begynt å sette spor av seg i turismen, og nå viser det seg at stadig flere nordmenn dropper tidligere populære muslimske feriemål som Tyrkia, Tunisia og Egypt. Årsaken er naturligvis all terroren som har preget verden det siste året, og nordmenn har altså lagt inn risikoen for terror i sine ferieplaner.

  Drømmeferien som tidligere har gått til disse destinasjonene virker nå å være strøket av listen, men Star Tour synes det er vrient å spekulere i hvorfor frafallet har rammet også Tyrkia. Der ser man at antallet nordmenn som har reist dit har vokst år for år, men at man nå ser et klart frafall og en langt større grad nøling enn hva man tidligere har sett. Krisen i Syria, demonstrasjoner og uro i enkelte feriebyer i landet har utvilsomt ført til at vi her på berget tenker oss om to ganger før vi bestiller en tur til Tyrkia.

  Også Egypt har fått merke en tydelig nedgang i antall bestillinger, og årsaken er trolig at landet har fått merke en stor sosial uro over flere år nå, og dette har blant annet gjort slik at Ving har droppet Egypt som destinasjon for sine charterferier. De tilbyr dog turer til Tyrkia fortsatt, men merker også de, i likhet met Star Tour at utviklingen er den samme – altså en nedgang.

  At Tunisia nærmest er utelukket er kanskje ikke så rart med tanke på den fryktelige terrorhandlingen som ble utført på en strand der tilfeldige turister ble skutt og drept mens de solet seg og badet. Spesielt godt merkes dette i England, og dette er naturligvis en logisk konsekvens av at det var mange briter som ble drept i dette angrepet.

  Kort fortalt betyr det at vi nordmenn tenker oss nøye om før vi bestiller ferier til land som er tilknyttet til eller er i nærheten av IS-dominerte områder, og naturligvis er nedgangen i turismen svært skadelig for de landene det gjelder. Men slik er dessverre virkeligheten blitt, og så lenge området er preget av så store uroligheter vil det nok bli lenge til disse destinasjonene når gamle høyder igjen.

  Posted by admin @ 8:40 am