• Uncategorized 23.06.2015

  Hvis du ikke har lagt noen spesielle planer for sommerferien men er full av eventyrlyst og ute etter fantastiske naturopplevelser ønsker vi herved å lansere et aldri så lite ferietips til deg: hvorfor ikke sykle Sognefjorden i år?

  Å sykle innover Sognefjorden vil gi deg en opplevelse av de helt sjeldne og tar du tiden til hjelp har du utrolig mange flotte opplevelser i vente. Kreativ bruk av sykkel finnes det mange eksempler på, og hvis du planlegger ferien din godt så har du mange herlige timer på sykkelsetet i vente i sommer.

  Vi foreslår enkelt og greit at du kommer deg til Instefjord i Sogn og Fjordane og starter ferden der. Reis gjerne flere sammen og ha med dere telt eller overnatt i hytter og stuer langs veien. Fra Instefjord sykler dere Ytre Oppedal og tar fergen over til Lavik, og der begynner ferden innover fjord-Norge. Fra Lavik følger dere E39 østover til dere kommer til Vadheim, og deretter sykler dere videre mot Kyrkjebø og deretter Høyanger.

  Nå er dere på fylkesvei 55 og skal nå krysse et lite fjellområde for deretter å ha en brukbar sykkeltur til selve Balestrand. I Balestrand kan dere overnatte og gjerne være et par dager, før vi anbefaler at turen går videre med fergen langs riksvei 55. Langs fylkesvei 55 vil dere finne stedene Hermansverk, Slinde, Fardal og Sogndalsfjøra, og nå har dere virkelig kommet et langt stykke innover landet!

  I Sogndalsfjøra har dere to muligheter: den ene er å følge fylkesvei 55 videre mot Lustafjorden med Luster i enden, eller følge riksvei 5 mot Kaupanger. Velger dere det siste alternativet får dere en fergetur over fjorden og kan deretter følge fylkesvei 53 innover mot Årdalstangen og til slutt Øvre Årdal.

  Ender dere opp i Luster eller Øvre Årdal har dere fulgt Sognefjorden helt inn til enden og har etter alle solemerker hatt en fantastisk tur!

  Vil du ha en sommerferie av de helt sjeldne er dette noe vi virkelig anbefaler!

  Posted by admin @ 6:00 am